Spændt op til lir'
Endnu en top-checket plakat med Den Kummerlige Trio.DKT som kravlenisser...
En december uden en julesang, var trioens motto.


Live på Jægerhotellet
Trioen live på Jægerhotellet på Fyns Hoved.


Morten, Lasse & Frede i Det Prikkede Pingvinshow, på Midtfyns Festivalen.
Morten, Lasse & Frede i Det Prikkede Pingvinshow, på Midtfyns Festivalen.


DKT med maleri
På Langelands Festivalen lavede Den Kummerlige Trio et maleri, der blev solgt på Bruun Rasmussens Kunstauktioner, til fordel for UNICEF's vandprojekt i Ghana.

 

Det begyndte i 1991.
Opstarten af Den Kummerlige Trio tog sin spæde begyndelse i efteråret 1991. Sammen med Jesper Rosenqvist(nu Kim Larsen & Kjukken), spillede Frede, Morten og Aage - meget improviseret - sammen ved en reception på Hansens Værtshus. Senere tog Frede Morten  med på et job på Restaurant Klos Ands i Odense. Stedet ejer Jan Togo havde af og til haft Frede til at spille i restauranten, når der var selskaber der skulle holdes på.

Da det ikke altid var lige sjovt, at spille alene, havde Frede spurgt Morten om han ikke kunne tænke sig at komme med, og Jan Togo så noget betænkelig ud, da der dukkede to mand op. Det gik dog over, da han fandt ud af, at de havde tænkt sig at dele Fredes fyrstelige hyre (Ikke på den rigtige side af 500,- - ganske hvidt). Kort tid efter kom "Per fra Beat Boys" også med på Klos Ands, og trioen var en realitet. Frede sang og spillede guitar,  Aage spillede guitar og Morten spillede bas og sang.

På Klos Ands præsenterede man Frede – som Festlige Frede, og de to andre mente også at det ville være på sin plads med et kunstnernavn. "Muntre Morten" lå ganske mundret og Per oplivede et gammelt kælenavn "Onde Aage". Med navnet Den Kummerlige Trio, ønskede man samtidig at tage brodden af de helt store forventninger. Efter at have været tre mand om Fredes hyre nogle gange – kunne trioen med en vis popularitet i baghånden presse den samlede hyre lidt op.

Repertoiret blev stykket sammen af alt hvad der var nemt at spille, og ud over gamle rock- og popklassikere fandt en række numre fra dansktoppens guldalder hurtigt vej til trioens sætliste. Det var ikke almindeligt på den tid, men trioen formåede med sit lidt skæve repertoire at skabe sig et stampublikum på Klos Ands.

Den Kummerlige Trio forsøgte sig også med svindende held at spille på værtshuse rundt om på Fyn. Nyborg, Svendborg, Årslev, Nr. Lyndelse – samt flere steder i Odense blev besøgt. Det legendariske Hansens Værtshus nåede også at lægge scene til de tre herre.

Med en særlig country&western version af Princes "Kiss", kom Den Kummerlige Trio i 1992 – sammen med 9 andre danske café ensembler - med på et Café-bånd fra Tuborg. Evergrøn Café Tour 92-93 hed det, og på trods af at det store bryggeri stod bag bookningen til caféer i hele landet blev det kun til et enkelt job. Onde Aage meldte forfald, og flankeret af "Pede" tog Frede og Morten til "Rio Bravo" i Herning – hvor interessen fra det jyske publikum var til at overse.

The Kummerliges
Hansens Værtshus var traditionelt lidt ringe besøgt de første weekender i januar, men for at få lidt skæg i gaden dannede man The Kummerliges - Den Kummerlige Trio udvidet med 4 mand. Jesper Rosenqvist(trommer), Peter Sterling(Guitar), Morten Just(Keyboards) og Karin Malmström(Vokal og kor)

The Kummerliges


DromedaaaarBaaar
På et tidspunkt havde den odenseanske værtshusbestyrer Jesper Kongstad – der også bestyrede caféen "Casa Odino" i City Arkaden - åbnet en ny bar i discoteks-komplekset "Rocks" ved navnet " Dromedaaaar Baaar". Her ville han have Den Kummerlige Trio til at spille – fra kl. kl. 5 til 8 om morgenen fredag og lørdag. En umiddelbar vanvittig idé – der i løbet af kort tid gjorde Dromedaaaar Baaar og Den Kummerlige Trio til "kult" i det Odenseanske natteliv.

Efter en række begivenhedsfulde år, var trioen slidt op og gik i først i 1994 hver til sit.

Mere Kummer
Hen på efteråret Morten spurgt om ikke han og Frede – i lighed med Papkasseshow – kunne tage rundt på 5 odenseanske spillesteder i forbindelse med Albanis lancering af årets julebryg. Sammen med netop Papkasseshow, Amin Jensen, Bamses Venner, Keld & Hilda, André Lundemann og nogle nissepiger tog Frede og Morten  under navnet "Mere Kummer" med rundt i Odenses nattliv i november '94.

Duoen "Mere Kummer" fik i begyndelsen af '95 engagement på det ny-opstartede hygge- og dansested Rådhuskælderen i Odense centrum. Her savnede man lidt mere rytme i musikken, og derfor blev Lasse inviteret med på trommer og kor. Lasse fik navnet Lille Lystige Lasse og igen var Den Kummerlige Trio på banen.

Natuglen
I 1996 va
r Morten konferencier på Midtfyns Festivalens Natuglescene sammen med Bo Bomuld i "Det prikkede pingvinshow". Den Kummerlige Trio fungerede samtidigt som husorkester. Året efter var det Festlige Frede der var Morten partner på Natuglescene i endnu et 3 dages show "40 i feber". Lasse var med på scenen sammen med et 3 mands backingband. Her spillede man bla. sammen med Teddy Edelmann og Nanna.  

Den Kummerlige Trio sammen med O.P. Riis og Casper og Kasper(Gemt i bunden af flaget)!
I 1998 var Kasper og Casper konferencier, Morten var tovholder og Den Kummerlige Trio backingband i Natugleshowet. Her spillede trioen bl.a. sammen med Henrik Voldborg, Jodle Birge og O.P Riis.

Også private arrngementer
Sammen med disse – lidt mere specielle – offentlige jobs, har trioen løbende spillet til en del privat- og firmafester. Ofte til "Hygge og dans" men også til underholdning i foreninger, på skoler og hos firmaer.

Langelands Festival, Samsø Festival og Skanderborg Festival er også blevet indtaget af DKT – som trioen hedder i daglig tale.

I '99 lancerer trioen – med sit sædvanlige lune glimt i øjet - sit eget tøjmærke "DKT-wear".

Det ve' Jette
I forsommeren 2001 udsendes trioens første single "Det ve' Jette". Nummeret bliver "en fynsk landeplage" og trioen kan opleves i TV2fyn og på "Engen" i Fruens Bøge. Nummeret ruger ind på hit- og playlister på fynske radioer, og "Jette" bliver testet på DR's Dansktop og bliver spillet i Giro 413. I forbindelse med udsendelsen optræder trioen live foran den legendariske pladebutik Accord i Odense. Nummeret bliver også re-mixet i en dance-version, der udsende som single til radiostationerne i efteråret.

Et helt album
I  foråret 2002 udsendes albummet GODE MINER TIL SLET SPIL. Pladereceptionen.holdes på Klos Ands.

Pladen annonceret på TV2fyn, og i sommerferien sender TV2fyn hver søndag – 7 søndage i træk programmet "DEN KUMMERLIGE TRIOS MUSIKALSKE VÆRKSTED". Trioen optræder live i Radio3 fra Odense Banegårdcenter og spiller 2 numre i Go' Morgen Danmark på TV2. Den Kummerlige Trio kan igen opleves til Odenses store Sankt Hansfest på "Engen" – denne gang med eget backingband.

Et stille år
2003 bliver det mest "stille" år i trioens historie. Der bliver spillet til en række private fester, men trioen kan kun opleves offentligt til et par Single Rock Badstuen -arrangementer.

2004
Også i 2004 er det Single Rock Badstuen, der sikrer sig trioens offentlige arrangementer. Der er pænt med private jobs i kalenderen - bl.a. div. firma- og sportsfester, fødselsdage, sølv-, kobber og alm. bryllup'er samt en enkelt konfirmation.   

2005
Igen er det Badstuen med Single Rock Badstuen og Hansen Festival sikrer sig de fleste offentlige optrædener. Herudover var der bud fra Otterup Kræmmermarked og Kirsebærsestivalen i Kerteminde. Alt i alt et af de bedre DKT år!

2006
Et godt år for DKT. Udover en del "traditionelle" kunne de tre herre notere sig for et godt firmaarrangement for Cowi - en hverdagsaften i Kolding.
 
2007
Flere offentlige arrangementer i kalenderen. Ud over Badstuen, hænger også Skalbjerg Boldklub og Otterup Kræmmermarked på. Nye på listen er bl.a. Langeskov Kræmmermarked og Dalby Boldklub. 

I forbindelse med Elton Johns koncert i Odense, bliver Den Kummerlige Trio booket til at spille opvarmning for en række af arrangøren DKB's sponsorer.

2008-2011
Engagementerne hos Single Rock Badstuen fortsætter til Badstuen lukker. Den Kummerlige Trio spiller til den sidste "Single Rock" i december 2008. Året efter dukker trioen op som "hovednavn" på det nye Kulturmaskinen i 2009 - hvor Single Rock nu bliver afholdt. 

I forbindelse med sangeren Bamses død, må Otterup Kræmmermarked sadle om, og vælger at spare trioen væk i 2011.

Den Kummerlige Trio optræder i 2008 bl.a. til en Plejehjemsfestival, hvor de går på scenen sammen med Keld og Hilda og spiller bl.a. "Jeg ringer på fredag".

Trioen spiller i perioden flere gange til Arkitektgruppens julefrokost på Sortebro kro. 

2012
Den Kummerlige Trio genudsender GODE MINER TIL SLET SPIL elektronisk på 10 års dagen for cd udgivelsen - 17. april 2012.

Offentlige arrangementer Skalbjerg Boldklub og Kirsebærfestivalen i Kerteminde.


 


DKT på Klos Ands
Festlige Frede, Muntre Morten og Onde Aage på Klos Ands


DKT tegnet af Frede
Den Kummerlige Trios første plakat - tegnet af Festlige Frede


Det legendariske pressefoto af DKT
Det legendariske pressefoto - taget i fotoautomaten på banegården i Odense - efter det første job på DromedaaarBaaar - kl. 8.30 - lørdag morgen.


Logo for Dromedaaaarbaaar

Muntre Morten & Festlige Frede som "MERE KUMMER"
Muntre Morten & Festlige Frede som "MERE KUMMER"


Lasse komer med, og Den Kummerlige Trio genopstår.
Den Kummerlige Trio genopstår med Lille Lystige Lasse på trommer.

Klik her for at komme tilbage til toppen af denne side!